ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

zz

 

ZEYTİNYAĞLI  YAPRAK  SARMA

ÖLÇÜLER

2 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı  fıstık

3 yemek kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tarçın

½ tatlı kaşığı karabiber

1/ su bardağı zeytinyağı

Tuz

3 su bardağı kaynar su

Yeteri kadar soğuk suda tuzu çıkarılmış üzüm yaprağı

Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Soğanlar    yemeklik  olarak incecik doğranır. Tencereye konulan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. ( yağ  miktarını  kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz ) İyice yıkanarak suyu süzülen pirinç ve fıstık ilave edilerek kavurmaya devam edilir.1 su bardağı sıcak  su ve tuz konularak  suyunu çekene kadar 3-4  dakika  pişirilir. Ateşten alınır .Nane ,tarçın karabiber, kuş üzümü ,ilave  edilir. Karıştırılarak soğutulur. Sıkılarak suyu çıkarılan yaprakların sapları kopartılır. parlak tarafı dışa getirilerek sarılır. Tencereye  birkaç yaprak serilir Üzerine hazırlanan sarmalar dizilir .Yarım  limon suyu ve biraz zeytinyağı gezdirilir Üzerini örtecek büyüklükte bir tabak yerleştirilir .Ayrılan  birkaç sarma tabak üzerine konulur . ( pişip pişmediğine  bakarak  kontrol açısından koyuyorum) Kalan sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Yavaş ateşte pişirilir. Soğutularak servis yapılır afiyet olsun.

Not ; Zeytinyağlı yaprak sarması büyükçe yapraklardan yapılır .Benim kullandığım yapraklar küçük oldu eksik bilgi vermeyeyim.

 

 

Yorumlarınızı bize iletin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.